Spring naar inhoud

Ga ook je rijbewijs halen! – Zaanstad

Je rijbewijs halen! Ooit komt het moment om je rijbewijs te gaan halen maar dit is nog geen schoolvak. Je moet het dus gaan regelen. Het is net zoals een diploma halen, alleen gaat het hier grotendeels over theorie- en praktijkkennis.

Op school haal je de meeste examens door in de boeken te duiken. Bij het halen van je rijbewijs is dat maar voor een beetje zo. Je moet eerst slagen voor een theorie-examen, maar daarnaast ben je vooral bezig met oefenen in de praktijk: het rijlessen nemen.  Maar hoe vind je een goede autorijschool en wat zijn de belangrijkste zaken waar je op moet letten?

Waarom wil je autorijles?

Je moet eerst goed nadenken waarom het halen van een rijbewijs voor jou zo belangrijk is. Een rijbewijs halen lijkt misschien eenvoudig, maar het kan erg lastig worden als je niet 100% gemotiveerd bent.

Sommigen worden door hun ouders verplicht om autorijlessen te gaan volgen. Dan wordt het al een stuk lastiger om dat succesvol af te ronden.

Eigenlijk zou het initiatief vanuit jezelf moeten komen. Met je rijbewijs op zak, kun je straks veel onafhankelijker door het leven gaan. Solliciteren voor een bepaalde baan wordt vaak simpeler. Ook kun je jezelf makkelijker verplaatsen, zonder lange wachttijden voor het openbaar vervoer.

Ga maar eens een half uurtje wachten bij een natte en winderige bushalte, of op een tochtig station. Dan weet je wel waarom je rijbewijs halen een goed idee is.

Dit kunnen goede voorbeelden van positieve motivatie zijn. Als je een bepaald beroep uitoefent, waarbij autorijden gewoon een must is, dan heb je gewoon geen keuze. In dit geval zal je motivatie groter zijn dan wanneer je verplicht wordt door je ouders.

De klik met de rijinstructeur!

Een goede klik met je rijinstructeur is heel belangrijk. Als er geen goede klik is, kun je beter op zoek gaan naar een andere instructeur. Er zij wel meer rijscholen in de buurt.

Je kunt ook bij meerdere autorijscholen een proefles aanvragen, maar dan zie je vaak door de bomen het bos niet meer. Deze proeflessen zijn lang niet altijd gratis maar worden wel vaak aangeboden tegen een gereduceerd tarief.

Je leert op deze manier wel verschillende rijinstructeurs kennen, en je kunt rustig een keuze maken..

Echte recensies en informatie van vrienden

Het is zeker handig om eens rond te vragen bij je vrienden, waar zij hun rijbewijs hebben gehaald. Je kunt ook eens op de website van een autorijschool kijken en dan goed letten op echte reviews van echte leerlingen! Kijk bijvoorbeeld maar eens op de website van Rijopleiding de Kort. Daar staan heel veel recensies van supertevreden ex-leerlingen. Dat bespaart je een lange zoektocht.

Positieve reacties zijn een heel goede indicatie. Gebruik daarnaast de proefles om te kijken of het klikt tussen jou en de rijinstructeur. Vertrouwen is hier een sleutelwoord.

Wat jouw motivatie ook is, we wensen je veel succes in je zoektocht naar een goede autorijschool. Je kunt altijd bij ons langskomen voor een proefles. Er zijn na afloop geen verplichtingen. Je bent alvast van harte welkom.

Woon je in Noord-Holland, kijk dan eens op de website van
Rijopleiding de Kort
Zaanweg 54E
1521 DL Wormerveer

http://www.rijopleidingdekort.nl

Heb je al die positieve reacties gezien over de manier van lesgeven van instructeur Harry? Aarzel dan niet en pak de telefoon voor een eerste afspraak :
Tel. 06 2847 2293

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *